WereldAlzheimerdag – Vergeet mij niet pad

0
1025


PAPENDRECHT – Dinsdag 21 september was het WereldAlzheimerdag en dat was goed te zien op de Markt. Op verzoek van Initiatiefgroep Dementievriendelijke Samenleving legde wethouder Corine Verver namens Gemeente Papendrecht een tijdelijk vergeet-mij-niet-pad. Het pad is een teken dat mensen met dementie erbij horen.

De wethouder nam de verfspuitbus ter hand en spoot eigenhandig een aantal vergeet-mij-nietjes op enkele tegels om hiermee aandacht te vragen voor (mensen met) dementie. Dus: als u nu over het marktplein loopt en u ziet de blauwe vergeet-mij-nietjes, denk dan aan mensen met dementie.

Het vergeet -mij niet -pad een ontwerp van Sanne Janssen en Gerjanne van Gink.

Daarnaast nam de wethouder uit handen van Herman Nieuwstraten een zogenoemd achterlatertje in ontvangst, een gehaakt vergeet-mij-nietje met een kaartje eraan. De tekst op het kaartje roept op mensen met dementie en hun naasten/mantelzorgers niet te vergeten.
De achterlatertjes kunt u vanaf nu overal tegen komen. Geef het door aan iemand die met de ziekte dementie te maken heeft ten teken dat we hen niet vergeten. De achterlatertjes zijn gehaakt door de bezoekers en vrijwilligers van het Odensehuis Papendrecht.