Nieuw Zaterdagmiddagconcert

0
484

Foto: Hanneke Rouw

PAPENDRECHT – Hanneke Rouw, celliste, opent zaterdag 2 oktober een nieuwe serie Zaterdagmiddagconcerten. Het is het eerste concert sinds de reeks moest worden stopgezet vanwege de pandemie. Rouw speelt cello suites van Johann Sebastian Bach.

Het concert door Hanneke Rouw moest op 28 april en 17 oktober 2020 worden afgezegd, maar nu opent ze dan toch, anderhalf jaar later, op 2 oktober het 40e seizoen Zaterdagmiddagconcerten in De Morgenster te Papendrecht.

De Stichting Zaterdagmiddagconcerten Papendrecht is daar enorm blij mee. Alle ingrediënten voor een bijzonder zaterdagmiddagconcert zijn aanwezig: Een sfeervolle ruimte met een fraaie akoestiek, en talentvolle jonge celliste, een oude Duitse cello met een fluweelachtige klank en twee intens diepgevoelde solo suites van Bach.

Bach componeerde zes solosuites voor cello: een Prelude gevolgd door zes dansen: allemande, courante, sarabande, menuet I en II en gigue. Prachtige, intieme muziek die de pure klank van de cello in al zijn schoonheid en emoties presenteert. Muziek die je over je heen moet laten komen. Deze serene muziek vraagt erom aandachtig gespeeld, maar ook beluisterd te worden. Ondanks de eenstemmigheid lijkt het of er sprake is van meerstemmigheid: een bas die doorklinkt boven een melodie, gebroken akkoorden die doorzingen, dubbelgrepen die klank voller maken …

Hanneke Rouw zal de suites nr. 1 (BWV 1007) en nr. 2 (BWV 1008) uitvoeren.

Het concert vindt plaats op 2 oktober om 16:00 uur in De Morgenster, Muilwijckstraat 1.

Voor meer informatie over de Zaterdagmiddagconcerten klik hier.