Studio De Witt zaterdag 25 september

0
1043

Foto: Hans Hulswit

DORDRECHT/PAPENDRECHT – Zaterdag is er weer een uitzending van het programma Studio De Witt. In het eerste uur staat Willie Batenburg centraal. Willie is 21 jaar na zijn dood nog niet vergeten. Hij zong, gekleed in lederhosen, in een door hem zelf verzonnen brabbeltaal, een fonetische mengelmoes van diverse Europese talen. Hij was de sensatie op menig feest, waar iedereen hem kende en meezong.

Het Zuigkwartet uit Dordrecht heeft een mini musical gemaakt over zijn leven. Eind oktober is de premiere. Met Bart van Aanholt en Peter Baldé praat Ben Corino over Willie Batenburg. En natuurlijk luisteren we naar een aantal van zijn bekende nummers

In het tweede uur is er een reportage van het afscheid van wethouder Piet Sleeking, interviews met Commissaris van de Koning van Friesland en voormalig burgemeester van Dordrecht Arno Brok, fractievoorzitter van Beter Voor Dordt David Schalken, fractievoorzitter van de PvdA Cor van Verk en natuurlijk met voormalig wethouder Piet Sleeking zelf. Ook is er een interview met burgemeester Wouter Kolff over de handhaving van de QR-Code in Dordrecht.

Volgende week donderdag 30 september beleeft het boek ‘Yemma” van de Zwijndrechtse schrijver Mohammed Benzakour de première in theater Zuidplein in Rotterdam. Het boek is een ode aan zijn moeder. Een gesprek met Benzakour over zijn boek en het theaterstuk.

Merel Meijer is de Dichter van Dienst.

Studio De Witt op Papendrecht FM 105, zaterdag van 10 tot 12 uur en in de herhaling op maandag van 10 tot 12 uur.