Deze week geen les voor de tweede klassen van de Willem

0
742

Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Al sinds jaar en dag is het traditie dat voor brugklasleerlingen, aan het eind van hun eerste jaar op het Willem de Zwijger College, een reisweek op het programma staat. Door Corona kon dit in de afgelopen twee jaar niet doorgaan.

De huidige tweedeklassers werd zo twee keer een schoolkamp ‘door de neus geboord’: in groep 8 en de brugklas. Daarom heeft de school besloten om een inhaalslag te maken. Leerlingen hebben met name op sociaal gebied veel moeten missen en het opdoen van kampervaring elders of in de buurt is heel belangrijk.

Maandagmorgen vertrokken vijf bomvolle bussen met tweede klassers van Hardinxveld-Giessendam en Papendrecht voor het Mysteriekamp naar Lommerbergen (1 en 2), Heijderbos, Kempervennen en Limburgse Peel. Pas bij vertrek hoorden leerlingen de bestemming van de reis, maar ze wisten wel dat ze met klasgenoten of vrienden/vriendinnen in een huisje van een vakantiepark van Landal of Centerparcs terecht zouden komen.

Voor leerlingen die om welke reden dan ook liever in hun eigen bed slapen, is er de Uit- en Thuisweek. Ook zij hebben een enerverende week met veel leuke en leerzame activiteiten zoals bezoeken aan een kaasboerderij, de Graanmolen en musea, maar ook lasergamen en een fotowedstrijd. Zo maken zij bovendien heel wat fietskilometers.

Voorop staat dat de school de leerlingen –ook al zijn ze nog niet gevaccineerd- een onvergetelijke week wil bezorgen, maar alles wel zo veilig en verantwoord als maar kan. Je kunt het zien als een groot Fieldlab. Iedere groep zit in zijn ‘eigen bubbel’: zondag en maandagmorgen voor vertrek zelftesten, mondkapjes op in de bus en aparte ruimtes in restaurants en bij binnenactiviteiten.

Natuurlijk heeft het Willem de Zwijger College ook oog voor alle andere leerlingen, die in de afgelopen anderhalf jaar gezamenlijke uitjes en activiteiten zijn misgelopen: ook voor hen wordt aan een inhaalslag gewerkt.