Hulp bij vragen over coronatoegangsbewijs

0
439

PAPENDRECHT – De Bibliotheek AanZet biedt hulp bij vragen over het coronatoegangsbewijs. De coronamaatregelen worden vanaf 25 september versoepeld en dat betekent dat er dan ook bij de Bibliotheek AanZet weer meer mogelijk is.

Zo vervalt de 1,5 meter regel, wordt de capaciteitsnorm niet langer gehandhaafd en hoeft men een plek om te werken of te studeren niet meer vooraf te reserveren. Daarnaast kan men met met alle vragen over het coronatoegangsbewijs bij de bibliotheek terecht.

Versoepelingen
Dankzij de verruimingen in het coronabeleid kan de Bibliotheek AanZet ook een aantal maatregelen versoepelen. Zo is registratie niet meer nodig wanneer men de bieb bezoekt. Wel wordt vrijblijvend gevraagd om zich te registreren wanneer men naar de bibliotheek komt voor een activiteit, aan de leestafel komt zitten of komt studeren. Om te zorgen dat de bibliotheek open kan blijven, gelden nog wel de basisregels en wordt verzocht om thuis te blijven indien men klachten heeft.

Coronatoegangsbewijs
Omdat de bibliotheek wordt beschouwd als een doorstroom- of verblijflocatie, hoeft men geen coronatoegangsbewijs te laten zien wanneer de bibliotheek wordt bezocht. Ook voor de meeste van de activiteiten is geen coronatoegangsbewijs nodig. Wanneer dit bij uitzondering wel nodig is staat het aangegeven op de activiteitenpagina op de website.

Hulp bij vragen
Het kan natuurlijk zo zijn dat men graag één van de activiteiten wil bezoeken waarbij wel om een coronatoegangsbewijs wordt gevraagd. Of misschien gaat men binnenkort naar een festival, de bioscoop of een tripje naar het buitenland. Ook dan is de kans groot dat een coronatoegangsbewijs noodzakelijk is.
Kom dan naar een van onze vestigingen wanneer men vragen heeft. Bibliotheekmedewerkers staan klaar om mensen te informeren over de CoronaCheckapp en deze te downloaden op de smartphone.

Ook kunnen bibliotheekmedewerkers helpen een papieren coronatoegangsbewijs te printen. Op al onze locaties is er informatie te vinden over hulp bij het downloaden van de CoronaCheckapp of hulp bij het printen van een papieren coronatoegangsbewijs. Men wordt persoonlijk geholpen op één van de digitale inloopspreekuren of bij het Informatiepunt Digitale Overheid. Om te voorkomen dat men voor een dichte deur staat, wordt er aangeraden om de vestigingspagina op de website in de gaten te houden voor actuele informatie over de openingstijden: https://www.debibliotheekaanzet.nl/vestigingen.