OP wil niet actief handhaven op coronabewijs

0
839


Foto: Rijksoverheid.nl

PAPENDRECHT – Onafhankelijk Papendrecht (OP) heeft een open brief geschreven waarin burgemeester Jetten wordt opgeroepen niet actief te handhaven waar het gaat om de controle op het bezit van een coronabewijs.

In de brief stelt OP dat “de zwaar getroffen sectoren, zoals horeca, culturele instellingen en de evenementenbranche, opnieuw worden gepakt”. Volgens de partij is er beperkte capaciteit bij boa’s en politie, en deze kan beter worden ingezet waar deze harder nodig is, zoals tegen auto-inbraken en diefstal.

OP zegt dat het onacceptabel is dat “grondrechten en burgerbelangen steeds verder onder druk komen te staan, zelfs opzij worden geschoven”.

Het coronabewijs is vanaf zaterdag 25 september verplicht voor bezoekers van horeca, evenementen, festivals, optredens en in bioscopen en theaters. Tegelijkertijd is de 1,5 meter maatregel afgeschaft.