Politiepet verdwijnt met eerste paal

0
819


Foto’s: Hans Hulswit
PAPENDRECHT – Burgemeester Annemiek Jetten en teamchef Papendrecht van de politie Iwan Vink hebben vandaag samen de start gegeven voor de bouw van het nieuwe politiebureau aan de Burgemeester Keijzerweg.

Ze deden dat door een politiepet te bevestigen op een heipaal, die daarna de bodem in werd geslagen. Dit gebeurde onder toeziend oog van onder meer de burgemeester van Alblasserdam Jaap Paans en de burgemeester van Sliedrecht Jan de Vries.

In een kort interview met de gezamenlijke ploeg van RTV Papendrecht en MerweRTV toonden de drie burgemeesters zich verheugd. Annemiek Jetten wees nog op de bemoeienissen van Aart-Jan Moerkerke en Cees de Bruin, beiden oud-burgemeester, die zich in de aanloop naar dit project hard hadden gemaakt voor vestiging in Papendrecht.

Burgemeester Paans was blij dat het bureau bijna op de gemeentegrens met Alblasserdam staat. Burgemeester de Vries benadrukte dat de straks vrijkomende plek in Sliedrecht zal worden gebruikt voor een nieuwe brandweerkazerne.