Waterbus vaart ponton Veerdam eraf

0
602


Foto: Bram van der Giessen
PAPENDRECHT – Een waterbus heeft dinsdagavond de loopbrug naar het ponton van de halte Veerdam eraf gevaren. De halte, gelegen aan Het Havenhoofd bij restaurant Willaerts, kan niet meer gebruikt worden. De verbinding met Dordrecht loopt voorlopig via de halte Noordhoek.

Zowel de gemeente Papendrecht als Arriva bevestigen dat er een aanvaring is geweest bij de halte Veerdam. “De loopbrug naar het ponton is aangevaren, waardoor de loopbrug en de halte onbruikbaar zijn”, zegt een woordvoerder van Arriva. “Het is gelukkig bij materiële schade gebleven en iedereen is ongedeerd gebleven; daar zijn we heel blij om!”

Volgens de woordvoerder moet de loopbrug worden gerepareerd door de gemeente en kan er tot die tijd niet gevaren worden op de halte. De waterbus vaart wel, maar slaat de halte Veerdam over. “Naar verwachting is de halte morgen ook nog gestremd, maar er komt een rechtstreekse kwartierverbinding tussen de Dordtse Merwekade en het Papendrechtse Noordhoek”, vertelt ze. Rijkswaterstaat is inmiddels bij de halte aanwezig om de schade op te nemen en onderzoek te doen. Arriva kan nog niet zeggen of de waterbus inderdaad last had van een storing.

Bron: mediapartner Rijnmond