Veel animo voor hulp bij aanvragen coronapas

0
468
QR code afgiftepunt
QR code afgiftepunt

PAPENDRECHT – Zowel maandag 27 als dinsdag 28 september hebben circa 60 mensen gebruik gemaakt van de hulp die de gemeente Papendrecht biedt bij het krijgen van een coronabewijs (coronapas). Wethouder Corine Verver (Dienstverlening) en waarnemend burgemeester Annemiek Jetten namen zelf een kijkje in de speciaal ingerichte ruimte in het gemeentehuis.

Wethouder Verver: ‘Het doet mij goed dat we met deze extra service voorzien in een grote behoefte. We mogen nooit zomaar als vanzelfsprekend aannemen dat iedereen wel een computer of smartphone heeft en dat de instructies die we als overheid geven voor iedereen even duidelijk zijn. Hiermee stimuleren we dat elke inwoner mee kan doen met wat Papendrecht biedt en daar maak ik mij graag sterk voor.’

Burgemeester Jetten vult aan: ‘Ik heb met eigen ogen gezien dat veel mensen dankbaar gebruik maken van deze extra service van de gemeente. Al meteen bij de opening van het speciale “loket” op maandagochtend 27 september ontstond een wachtrij. Daarom hebben we al binnen het uur de capaciteit verdubbeld van 2 naar 4 medewerkers. Fantastisch dat hier in de ambtelijke organisatie zo snel op is ingesprongen. De wachttijd? Daar heb ik geen onvertogen woord over gehoord. Mensen reageren gelukkig heel begripvol en sommigen kozen ervoor om het op een andere dag nog eens te proberen. ‘

Ook hulp nodig bij aanvragen coronapas?

Inwoners van 13 jaar en ouder die moeite hebben met het zelf aanvragen van een digitale of papieren coronapas, nog tot en met vrijdag 8 oktober terecht in het gemeentehuis aan de Markt 22 in Papendrecht. In een speciaal daarvoor ingerichte ruimte zijn medewerkers van de gemeente aanwezig op de volgende dagen en tijden:

  • Maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur (t/m vrijdag 8 oktober)
  • Vrijdagavond 1 oktober tussen 17 en 19.30 uur
  • Vrijdagavond 8 oktober tussen 17 en 19.30 uur

Een afspraak maken is niet nodig. Doordat de aanvraag soms wat meer tijd in beslag kan nemen, kan een wachttijd ontstaan. Wij vragen hiervoor uw begrip. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen op een andere dag of ander tijdstip terug te komen.

Voorwaarden

Wij kunnen alleen helpen bij de aanvraag als u uw Digid en identiteitsbewijs meeneemt én:

  • Volledig bent gevaccineerd tegen corona
  • hersteld bent van corona (niet langer dan 180 dagen geleden)
  • negatief getest bent op corona (niet langer dan 24 uur geleden).

Heeft u een smartphone, neem deze dan ook mee.

Geen DigiD?

Heeft u geen DigiD, dan hebben wij uw BSN-nummer en postcode nodig. Daarmee kunnen wij voor u een papieren versie aanvragen via de corona telefoonlijn.  Uw BSN nummer staat bijvoorbeeld op uw ID kaart, paspoort of zorgpas.

Kijk voor uitleg over bijvoorbeeld het corona-bewijs en de coronacheck-app op corona.steffie.nl.  Daar staat het in eenvoudig Nederlands en in andere talen.