Ontwikkelaar levert Entree van Land van Matena op

0
631
Oplevering laatste woning Land van Matena.
Oplevering laatste woning Land van Matena.

Foto: gemeente Papendrecht

PAPENDRECHT – Van Wanrooij Projectontwikkeling BV heeft gisteren de laatste woning in de ‘Entree van Matena’ feestelijk opgeleverd onder toeziend oog van de wethouder en de nieuwe buren.Aan de oostzijde van Papendrecht, tegen de grens met Sliedrecht, is inmiddels een woonwijk verrezen waarin rust en ruimte centraal staan. Land van Matena ligt tussen het nieuw ingerichte groengebied langs de Matenasche Scheidkade in Papendrecht en de wijk Baanhoek-West in Sliedrecht. Het woongebied grenst aan de Tiendzone, een bijzonder stuk behouden cultuurhistorie. Groen en water geven je extra woonplezier op deze mooie locatie. Na iets meer dan een jaar bouwen is het project, dat ‘de Entree van Matena’ heet, het visitekaartje geworden voor het wijkje dat erachter ligt. Een wijkje met zelfbouw woningen, die allemaal verschillend zijn.

Gasloos
In het entreegebied van Land van Matena heeft Van Wanrooij Projectontwikkeling 39 woningen gerealiseerd. In het project zitten 29 bijzondere rijwoningen met een eigen identiteit en 10 twee-onder-een-kap woningen, ook met variatie in de uitstraling. Alle woningen zijn uitgevoerd zonder gasaansluiting en dus geheel elektrisch.

Wethouder Arno Janssen, Ruimtelijke ontwikkeling, is trots: ‘Wat is het mooi geworden. En wat kunnen we als Papendrecht trots zijn op deze unieke wijk. Heel fijn dat we dit met Van Wanrooij Projectontwikkeling en Blokland bouwpartners, een lokale aannemer uit de Drechtsteden, hebben kunnen realiseren.’

Afrondende fase
De bouw van de wijk Land van Matena is nog niet klaar. Op enkele zelfbouwkavels wordt nog gebouwd en er zijn nog vijf kavels waar nog moet worden gestart en waar in 2022 nog actief gebouwd zal worden, dus de bouwoverlast is nog niet helemaal voorbij. Volgende week start de gemeente wel al met het aanleggen van de definitieve bestrating (woonrijp-maken) in de Wouter Oemlaan en de Cornelis Hoyncklaan.