SamenLoop voor Hoop: geld voor lokale doelen

0
624


Foto: Cora Vastenouw
PAPENDRECHT – De in Papendrecht voor 2022 geplande SamenLoop voor Hoop gaat niet door. Het KWF heeft na 15 jaar besloten dat er geen SamenLoop voor Hoop in Nederland meer zal worden georganiseerd.
Op 1 juli zijn alle betrokken websites uit de lucht gehaald.

De beslissing kwam als een mokerslag, ook voor de organisatie van de Samenloop in Papendrecht, die op 13 en 14 mei 2022 plaats zou vinden, nadat Corona eerst al roet in het eten gooide voor de 3e editie in 2020.

Ook een persoonlijke afsluiting met teams kon niet plaatsvinden, maar de officiële financiële afhandeling met het KWF moest voor 1 juli gebeuren en dat is gelukt. Er was namelijk al het nodige geld opgehaald.

In het programma Trots op Papendrecht op Papendrecht FM kwamen Machteld Pot en Karin Schimmelpenningh (zie foto) afgelopen dinsdag vertellen om hoeveel geld het ging en wat daarmee gebeurd is. Er waren ook namelijk ook twee lokale doelen die al geld hadden ontvangen van het KWF.

Deze lokale doelen waren:
-schaduwdoeken voor scholen en kinderopvang (Mary Opperman);
-stichting Hometown Clown (Madelon Janssen).