Drechtstreek verliest van Wieldrecht

0
514

DORDRECHT – In de tweede wedstrijd van het seizoen moest Drechtstreek – net als vorig jaar – zijn meerdere erkennen in Wieldrecht. De Papendrechters knokten keihard voor een goed resultaat maar Wieldrecht kende nauwelijks problemen. Wel moet vermeld worden dat Drechtstreek met een ploeg aantrad waarin veel vaste basisspelers ontbraken. Zelfs kort voor aanvang van de wedstrijd vielen er nog twee spelers af. In de warming-up moesten Mark Kunst en Koen Lighaam afhaken met blessures.

Wieldrecht ging sterk van start. Al in de tweede minuut kon Ralph van der Giessen een hele vroege achterstand voorkomen toen hij een hard schot op doel wist te blokkeren. Wieldrecht zette flink wat druk op zijn tegenstander en al na acht minuten was het Ruben Post die de bal met een fraaie lob over de hele verdediging heen in de linker kruising deponeerde: 1-0. Na ruim een kwartier had Drechtstreek het geluk dat een harde knal van Mark van Agteren op de lat belandde. Daarna leek Wieldrecht wat gas terug te nemen en lukte het de ploeg van Paul Koster om wat meer evenwicht in de wedstrijd te brengen. Drechtstreek slaagde er wel in om druk naar voren te zetten maar echt gevaarlijk werd het niet.

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen toen Ruben Agostinho de 2-0 voor zijn rekening nam. Ook zijn doelpunt belandde via een fraaie boogbal in de kruising van het doel, buiten het bereik van doelman Marvin Straver. Wieldrecht zette steeds meer druk op zijn tegenstander en Drechtstreek werd steeds verder terug gedrongen. Toch kreeg Drechtstreek in de 68ste minuut een mooie kans op de aansluitingstreffer toen de net ingevallen Max Voogelaar een bal over links goed voorzette, maar net buiten het bereik van gelegenheidsspits Patrick Tukker.

Kort daarna werd de goed spelende Mark van Agteren gewisseld en mocht ook zijn vaste Drechtstreek schaduw Shujendi Martis naar de kant. Hij werd vervangen door Mart Wielaard. Mocht Drechtstreek nog hoop hebben gehad op een tegentreffer, dan ging die hoop verloren toen Aron de Keyzer een kwartier voor het eind van de wedstrijd via een fraaie diagonaal ingeschoten bal de 3-0 op het bord wist te brengen.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek de thuiswedstrijd tegen Woudrichem. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur. Coach Paul Koster mag hopen dat hij dan weer wat geblesseerde basisspelers op kan stellen, want zij werden wel gemist.