Winnaars Gouden Kalveren te zien in Landvast

0
737

Foto: aangeleverd

ALBLASSERDAM –  Vrijdag 1 oktober zijn de Nederlandse filmprijzen, de Gouden Kalveren, uitgereikt in Utrecht tijdens het Nederlands Film Festival. Deze filmprijzen zijn de grootste Nederlandse prijzen die voor de Nederlandse film gewonnen kunnen worden.

Hierbij zijn ‘De Slag om de Schelde’ en ‘De Veroordeling’ de grote winnaars. ‘De Slag om de Schelde’ kreeg de meeste gouden beeldjes op het Nederlands Film Festival, namelijk vijf in totaal.
De Veroordeling won er vier, maar wel de twee meest prestigieuze, namelijk die voor beste film en beste hoofdrol. Deze was weggelegd voor acteur Fedja van Huêt.

‘De Slag om de Schelde’ is een van de eerste films die direct in de bioscoop verscheen toen deze de deuren weer mochten openen op 5 juni dit jaar. De film had in december daarvoor al uit moeten komen, maar toen ging Nederland voor de tweede keer in lockdown. De oorlogsfilm van Matthijs van Heijningen jr. draait om de ‘vergeten’ Slag om de Schelde gedurende de tweede wereldoorlog in 1944. Deze film heeft sindsdien onafgebroken gedraaid in Landvast.

In ‘De Veroordeling’, die gaat over de Deventer moordzaak, zien we een televisiejournalist die de mediahetze tegen ‘de klusjesman’ probeert te bestrijden. De film is gebaseerd op het boek dat journalist Bas Haan over de zaak schreef. De Deventer moordzaak vond plaats in 1999 maar is desondanks toch zeer actueel. Er is goed te zien wat fake nieuws, wat vandaag de dag veelvuldig aan de orde is, kan betekenen voor iemand zijn leven.
Beide films konden al rekenen op lovende recensies en vele bezoekers hebben de films op het grote doek bekeken.

Indien men nog niet in de gelegenheid is geweest om beide films te zien dan bestaat er de mogelijkheid om de films alsnog te bekijken.

Om te vieren dat beide films grootst in de prijzen zijn gevallen vertonen we nog enkele extra voorstellingen in Landvast.
Tickets kan men telefonisch reserveren via 078 6912923 of via de website www.landvast.nl.