216 nieuwe coronabesmettingen, geen opnames

0
418

REGIO – Bij het RIVM zijn in de afgelopen 24 uur voor onze regio 216 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Daarmee ligt het aantal nieuwe besmettingen iets hoger dan zaterdag.

Het gemiddelde over de afgelopen week schommelt rond de 220 besmettingen per dag.
Het RIVM meldt zondag voor onze regio geen nieuwe ziekenhuisopnames of overlijdensgevallen.

Het aantal nieuwe besmettingen in Papendrecht is 5 en dat brengt het aantal besmettingen op een totaal van 4053 sinds het begin van de coronacrisis.

Landelijke cijfers
Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 1620 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 56 minder dan gisteren. Het aantal positieve coronatests is nagenoeg gelijk aan dat van vorige week zondag.

In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 1657 positieve tests per dag geregistreerd. Een week eerder was dat gemiddeld 1661. De daling van het aantal positieve coronatests is daarmee tot stilstand gekomen.

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. Er liggen nu 450 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 422), van wie 131 op de IC (gisteren: 128), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werd landelijk één overleden covid-patiënt gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld vijf doden per dag, hetzelfde aantal als een week eerder.

Overigens worden in het weekend minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. Daardoor zijn op zondag en maandag deze cijfers vrijwel altijd lager dan in de rest van de week.

Bron: Mediapartner Rijnmond