Papendrecht ontvangt half miljoen subsidie voor Kraaihoek

0
569

PAPENDRECHT – Papendrecht heeft van de provincie Zuid-Holland extra geld ontvangen voor het versnellen van de bouw van betaalbare woningen in de wijk Kraaihoek. De provincie heeft hiervoor een half miljoen euro beschikbaar gesteld.

Het geld is beschikbaar gesteld als bijdrage in de kosten voor de openbare ruimte. Wethouder Wonen, Arno Janssen, is blij met de extra middelen: ‘Hiermee kunnen we het tempo blijven volgen om ervoor te zorgen dat in 2023 ook echt de eerste paal van de 139 sociale huurwoningen in Kraaihoek de grond in gaat. Doordat wij de afgelopen jaren al de nodige stappen hebben gezet, zijn we nu al heel ver met de plannen. We gaan dat nu zeker halen’.

Kraaihoek fase 1
In Kraaihoek worden de bestaande 99 woningen aan de Boomgaardstraat en Weteringsingel gesloopt. Woningcorporatie Woonkracht 10 is druk bezig om voor de huidige bewoners alternatieve huisvesting te regelen. Deze woningen maken plaats voor 139 nieuwe nieuwbouwwoningen in de sociale huur. Het betreft deels eengezinswoningen en deels appartementen. Het nieuwe bestemmingsplan hiervoor ligt op dit moment ter inzage.

De bouw van dit nieuwe woongebied kan mede dankzij de steun van de provincie in 2023 beginnen. Naar verwachting zullen de eerste woningen een jaar later klaar zijn.

Foto: Papendrecht.net