Verlies voor v.v.Papendrecht

0
882

KLOETINGE – Tegen kampioenskandidaat Kloetinge moest de VV Papendrecht in Zeeland een 3-0 nederlaag incasseren. De ploeg van Johan Sturrus bleek niet opgewassen tegen de te sterke tegenstander. Het laatste doelpunt viel in de blessuretijd en gaf volgens Sturrus wel een geflatteerd beeld van de uitslag.

Papendrecht had op het nieuwe kunstgras van sportpark Wesselopark in Kloetinge weinig in te brengen. In de eerste helft werden de rood-zwarten flink onder druk gezet door het agressieve Kloetinge. Het balbezit was voornamelijk voor de Zeeuwen. De gasten waren aanvallend machteloos. In de eerste helft kwamen ze niet verder dan wat rollertjes richting het doel van Kloetinge-doelman Mitchell Braafhart. Het overwicht werd in de 14e minuut benadrukt toen linksback Rico van Nielen de bal met een zondagsschot in de kruising joeg. Na een aanval over rechts kreeg hij de bal teruggelegd waarna hij Roy Rijntjes kansloos liet.

Na de openingstreffer kreeg Papendrecht een klein beetje grip op de thuisploeg, zonder echt gevaar te stichten. Na een half uur was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld toen bij een Papendrechtse terugspeelbal linksbuiten Thomas de Rijke over het hoofd werd gezien. De lange buitenspeler onderschepte de bal, omspeelde simpel de uitgekomen Papendrecht-goalie Roy Rijntjes en schoof de bal in het lege doel.

Net als vorige zaterdag was Papendrecht na de rust de betere ploeg. Kloetinge was niet meer in staat om Papendrecht onder druk te zetten waardoor het team van trainer Johan Sturrus de overhand kreeg. Door de inbreng van routinier George Tomas de Brito kwam er ook wat meer creativiteit in de ploeg. Kloetinge beperkte zich tot de counter en dook daarmee regelmatig op voor Roy Rijntjes. Papendrecht creëerde door opportunistisch spel wat mogelijkheden maar tot grote, uitgespeelde kansen kwam het niet. In de slotminuten viel in een counter van Kloetinge nog de 3-0, een doelpunt voor de statistieken. Door dit resultaat is Kloetinge de trotse koploper in de eerste klasse B terwijl Papendrecht voorlaatste staat.

Opstelling: Rijntjes, Baars, Kamerling, Van der Werff, Van Rooijen (Kaplan), Leenheer (Bravenboer), Saffignani (Tomas de Brito), Ruiz (Resoort), Van Ek, Drenthe, Van Ree.

Volgende week speelt Papendrecht om 14.30 uur thuis tegen Neptunus-Schiebroek