Overdekte fietsenstalling per 1 november

0
710

PAPENDRECHT – Per 1 november 2021 krijgt Winkelpark De Meent in Papendrecht een gratis overdekte fietsenstalling. Deze komt in het voormalige pand van de kunstuitleen, aan de Veerpromenade 104. De huidige fietsenstalling buiten op de Markt komt daarmee te vervallen.

Met de ingebruikname van het nieuwe pand wordt invulling gegeven aan een jarenlange wens van de gemeenteraad dat het centrum van Papendrecht gemakkelijk bereikbaar is voor fietsers en dat zij hun fiets in een overdekte fietsenstalling kunnen plaatsen.

Besparing
Door de verhuizing van de fietsenstalling bespaart de gemeente geld. In plaats van een nieuw pand te realiseren is ervoor gekozen een leegstaand pand te huren. Bovendien wordt de nieuwe fietsenstalling voorzien van videobewaking. Tot het einde van dit kalenderjaar zijn de beheerders van Drechtwerk aanwezig op de nieuwe locatie als gastheer. Zij maken de bezoekers van de overdekte fietsenstalling in de eerste periode wegwijs.

Wethouder Kees de Ruijter is blij dat er een geschikte locatie is gevonden voor een overdekte fietsenstalling: ‘Het mes snijdt aan twee kanten. Er is invulling gegeven aan een leegstaand pand en fietsers kunnen hun fiets dicht bij de voorzieningen en winkels in het centrum veilig stallen. ‘Bijkomend voordeel: je fiets staat altijd droog!’, voegt hij er met een knipoog aan toe.

Werkzaamheden
Vanaf maandag 18 oktober worden de huidige fietsenrekken op het plein geleidelijk aan weggehaald. Tot de opening van de overdekte fietsenstalling blijft de huidige fietsenstalling wel bereikbaar.

Proefperiode
Het gaat in eerste instantie om een proefperiode van één jaar. Het gebruik van de fietsenstalling wordt dan geëvalueerd en indien gewenst worden er dan aanpassingen aangebracht aan de inrichting.