Drie punten voor vv Papendrecht

0
759

PAPENDRECHT – Papendrecht is er in geslaagd om de eerste driepunter binnen te halen. Tegen Neptunus Schiebroek behaalde het een 3-0 thuisoverwinning. De ploeg kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Juninho van Rhee. Pas in het laatste kwartier van de wedstrijd werd er nog twee keer gescoord en dat leidde tot de 3-0 overwinning.

In de 4e minuut stond de 1-0 al op het bord. Na een corner van tegenstander Neptunus-Schiebroek stuurde Cees Baars langs de lijn Cerezo Drenthe weg die vervolgens met een perfecte voorzet Juninho van Ree alleen voor keeper Angelo Spanjaart zette. De lange spits rondde de opgelegde kans koeltjes af. Neptunus-Schiebroek was gehavend aan de aftrap verschenen en zag binnen een kwartier nog twee spelers afhaken. De gasten kwamen in de eerste helft zelden in de buurt van het doel van Papendrecht-doelverdediger Roy Rijntjes.

Papendrecht, dat het betere van het spel had maar soms wat slordig was, moest tot de 28e minuut wachten op de volgende kans. Een aanval over de linkerkant, opgezet door Job van der Werff en Jarden van Ek, eindigde met een kopbal van Juninho van Ree die met moeite door Spanjaart onschadelijk kon worden gemaakt. Jarden van Ek was vlak voor rust nog dicht bij de 2-0 nadat hij een terugspeelbal kon onderscheppen. Het was wederom Spanjaart die goed ingreep.

Na de rust vloog Papendrecht opnieuw uit de startblokken. Jarden van Ek ontsnapte aan de linkerkant aan zijn verdediger, kon de zestien in maar zijn voorzet was onnauwkeurig waardoor hij geen medespeler vond die de score kon verdubbelen. Niet veel later was het Stephan Bravenboer die met een volley van een meter of twintig de lat raakte. Vervolgens misten Job van der Werff en Juninho van Ree ieder een opgelegde kans. Beiden schoten over. Neptunus-Schiebroek kreeg aan de andere kant ook enkele kansjes. De schoten uit de tweede lijn konden allemaal verwerkt worden door Roy Rijntjes.

In de 79e minuut besliste Juninho van de Ree de wedstrijd. Hij ontweek de buitenspelval en kon alleen richting het doel van Neptunus-Schiebroek. Oog in oog met Spanjaart bleef hij koel en schoot de 2-0 binnen. Het slotstuk was voor George Tomas de Brito. Na een slim genomen corner ging hij de zestien in waar hij op de hakken gelopen werd. Scheidsrechter Greveling kon niet veel anders dan de bal op de stip te leggen. Het was de routinier zelf die de strafschop onberispelijk binnenschoot en de 3-0 eindstand op het bord zette. Komende zaterdag speelt Papendrecht de uitwedstrijd tegen RVVH in Ridderkerk.

Opstelling: Rijntjes, Baars, Resoort, Van der Werff, Van Rooijen, Leenheer, Bravenboer (Saffignani), Ruiz (Tomas de Brito), Van Ek, Drenthe, Van Ree (Van Wijk).

De vrouwen (VR1) van Papendrecht wonnen in Wijk en Aalburg na een enerverend duel met 5-6 van NOAD’32.