Grondboren naast Willem de Zwijger

0
565

PAPENDRECHT – Op 8 oktober vond er in het kader van de GeoWeek naast het Willem de Zwijger College in Papendrecht veldwerk plaats. Leerlingen uit de tweede klas gingen grondboren om zo de bodem te bestuderen. Het bedrijf Geofoxx kwam dit demonstreren en uitleggen. Ook werd gemeten hoe diep het grondwater zit en wat er precies in de bodem rondom de school te vinden is.

Daarna mochten de leerlingen zelf aan de slag om tot 3 meter diep te boren en de bodem te bekijken. Een interessante ontdekking was dat er op die diepte houtresten in de bodem zaten, die waarschijnlijk afkomstig zijn van de Sint Elisabethsvloed in 1421. Leerlingen vonden dit een leuke en leerzame activiteit. Zo waren ze weer eens op een heel andere manier met het vak aardrijkskunde bezig!