Natuurwerkdag op 6 november

0
748

REGIO – Het is bijna zover, de jaarlijkse Natuurwerkdag. Dit jaar is de 21e editie van de Natuurwerkdag op vrijdag 5 én zaterdag 6 november. In heel Nederland kan je die dagen meedoen aan meer dan 400 mooie natuurklussen, zoals wilgen knotten, bollen planten, insectenhotels bouwen, bomen planten en veel andere activiteiten. Ook staat de Natuurwerkdag dit jaar in het teken van de jonge generatie, voor hen worden er aparte klussen georganiseerd. Meer dan 2500 leerlingen van bassischolen in heel Nederland doen mee.

In onze regio is er op zaterdag 6 november van 09.00 – 12.00 uur een activiteit in de Crezéepolder, net over de brug bij Alblasserdam. De werkzaamheden daar zijn o.a. het verwijderen van boompjes en struiken.

Op de Natuurwerkdag voeren deelnemers onderhoud uit in de natuur, wat onmisbaar is voor het in stand houden van de leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren. Ook vindt de organisatie van de Natuurwerkdag het belangrijk om mensen te bereiken die graag een keer kennis maken met natuur, en deze stap nog niet hebben kunnen óf durven maken. De organisatie roept dan ook op om iemand uit jouw nabije omgeving mee te nemen naar de Natuurwerkdag. Denk aan je buurvrouw, neefje, tante of iemand van de sportclub. Iedereen is welkom! Naast dat je iets goeds doet voor de natuur, ontmoet je op de Natuurwerkdag ook nieuwe mensen.

Graag van tevoren opgeven via www.natuurwerkdag.nl.