Mhbo opleiding ICT Engineer

0
436
Studenten Gidpro Foto ; Pim Ras
Studenten Gidpro
Foto ; Pim Ras

REGIO – Bij het ROC Da Vinci College in Dordrecht startte in september 2020 een volle klas met studenten in de nieuwe opleiding Mhbo ICT Engineer. Dat zijn studenten die na het eerste jaar op mbo-niveau vanaf hun tweede jaar ook lessen krijgen op HBO-niveau. Doel daarvan is dat die studenten na 4,5 jaar zowel een mbo diploma als een Associate Diploma krijgen in de ICT.

De studenten behalen in een versneld tempo een hoger niveau via een intensief traject waarin ze mbo-vakken afwisselen met hbo-vakken. Door de samenwerking tussen ROC Da Vinci en ROC Amsterdam-Flevoland én het bedrijfsleven ontstaat een krachtige, verdiepende vakmanschapsroute die voor de studenten de kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Binnen het traject worden de stageplaats geïntegreerd aangeboden om de studenten de beste leer- en werkplek te bezorgen.

HBO Drechtsteden is voortgekomen uit het ROC Da Vinci College in Dordrecht. Het is een particuliere instelling voor hoger beroepsonderwijs en is actief op het gebied van techniek & ICT, management & ondernemerschap en mens, gedrag & zorg. HBO Drechtsteden biedt Associate Degrees, bachelor- en post-bacheloropleidingen aan voor studenten en professionals. Om het onderwijs zo goed mogelijk af te stemmen op de beroepspraktijk is er een nauwe samenwerking met bedrijven en instellingen in de regio en daarbuiten.

Meer informatie: www.hbodrechtsteden.nl