Diverz organiseert bijeenkomst voor LHBT+ ouderen

0
500


REGIO – Welzijnsorganisatie “Diverz” uit Zwijndrecht organiseert in samenwerking met het “centrum voor levensvragen Dordrecht Gorinchem e.o.” maandelijks een regionale bijeenkomst voor LHBT+ ouderen. Hoewel we streven naar een inclusieve maatschappij waarin iedereen gehoord en gezien wordt, is afwijken van de norm niet altijd gemakkelijk.

Uit verhalen van ouderen blijkt dat zij in hun directe omgeving soms weinig anderen kennen die tot de LHTBI+ doelgroep behoren. Sommigen van hen gaan zelfs terug in de kast uit angst voor pesterijen en uitsluiting op het moment dat zij komen te wonen in een zorginstelling of thuiszorg nodig hebben. Daarom is het prettig om jezelf te kunnen zijn, gelijkgestemden te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en met elkaar een gezellige middag te hebben.

Deelnemers van de groep komen uit Papendrecht, Zwijndrecht, Dordrecht, Hardinxveld en zelfs Rotterdam. De bijeenkomsten zijn altijd op de eerste vrijdag van de maand en starten om 12:00 uur. Er wordt begonnen met een lunch en aansluitend is er een afwisselend programma waarin we elkaar leren kennen en waar gezelligheid voorop staat.

(Bent u jonger of kunt u door werkzaamheden niet overdag deelnemen aan de groep maar heeft u wel interesse? Laat het dan weten. Bij voldoende interesse kan er een groep voor jongeren en/of een groep in de avond gestart worden.)

Wanneer: Elke eerste vrijdag van de maand
Tijd: 12.00 -15.00 uur
Locatie: Buurtcentrum Kubiek, Zwaluwstraat 1, 3334 XN Zwijndrecht
Info en aanmelden bij: Claudia Eijkenloof, welzijnsorganisatie “Diverz”: 078-6191276