Ondermijningsbus in Papendrecht

0
549

Foto: gemeente Papendrecht

PAPENDRECHT – Vandaag stond de Ondermijningsbus in het centrum van Papendrecht om inwoners op een interactieve manier voor te lichten over ondermijnende criminaliteit.

De Ondermijningsbus is een multifunctionele, interactieve belevingsbus om kennis en bewustwording over ondermijning te vergroten bij burgers, ondernemers en professionals. Daarnaast geeft het concrete handvatten voor wat zij zelf kunnen doen. Alleen samen staan namelijk we sterk in de aanpak van georganiseerde criminaliteit.

‘Papendrecht is een fijne gemeente om in te wonen en te werken, maar dat wil niet zeggen dat ondermijnende criminaliteit hier niet kan voorkomen. Bewustwording hiervan is belangrijk en vooral ook dat mensen weten waar ze iets kunnen melden als zij iets verdachts zien,” aldus waarnemend burgemeester Annemiek Jetten.

Ondermijningsbus
De Ondermijningsbus leert inwoners spelenderwijs over bijvoorbeeld de gevaren van een hennepkwekerij en de productie van (synthetische) drugs, hoe men signalen van diverse vormen van ondermijnende criminaliteit kan herkennen en waar men deze vervolgens kan melden. Dat kan anoniem via www.meldmisdaadanoniem.nl of het telefoonnummer 0800-7000.

Burgemeester Jetten bezocht de Ondermijningsbus vanmiddag ook: ‘ik heb het ervaren als een fijne en laagdrempelige manier om het onderwerp ondermijning onder de aandacht te brengen bij onze inwoners. Dat is mooi, want met de hulp van onze inwoners kunnen wij als gemeente samen met de politie ondermijning verder bestrijden en tegengaan. We gaan samen voor een eerlijk en veilig Papendrecht.’