Gemeente feliciteert ‘PuurPapendrecht’ met eerste lustrum

0
561

PAPENDRECHT – Op 28 oktober bestaat ‘PuurPapendrecht’, het online platform voor inwoners en organisaties, exact 5 jaar. De gemeente Papendrecht feliciteert de vrijwilligers, de buurtverbinders, daarmee van harte en dankt hen voor hun inzet om het platform te laten groeien tot wat het nu is.

Samenwerken
In Papendrecht wonen ruim 33.000 inwoners. Dat betekent bij elkaar veel kennis, spullen, initiatieven, hulp. Het is belangrijk dat we van elkaar weten wat voor moois er allemaal is. Daarvoor maken we gebruik van ‘PuurPapendrecht’. Door samenwerken tussen inwoners en organisaties krijgen we veel voor elkaar.

Hulp bieden en vragen
Gebleken is, dat als mensen in een buurt elkaar kennen, er meer bereidheid is om hulp te bieden of te vragen. In buurten waar mensen elkaar helpen, kunnen bewoners bijvoorbeeld langer zelfstandig thuis blijven wonen. Dit heeft niet alleen een positieve impact op het leven, maar ook op de kosten van zorg en welzijn.

Rol van de gemeente
De gemeente speelt bij ‘PuurPapendrecht’ een ondersteunende rol; op het gebied van communicatie, met inzetten van kennis en ook met middelen zoals het beschikbaar maken van een sociale kaart en een overzicht van vrijwilligerswerk (vraag en aanbod).

‘PuurPapendrecht’ in coronatijd
In de afgelopen periode, waarin we elkaar live niet konden treffen, heeft het online platform ‘PuurPapendrecht’ bewezen van grote waarde te zijn. Via ‘Elkaar helpen’ vonden mensen elkaar voor bijvoorbeeld het halen van boodschappen, een rondje lopen met de hond of gewoon een luisterend oor. Vaak zijn de contacten ook na de lockdown in stand gebleven.

Cadeautje voor inschrijvers
‘PuurPapendrecht’ deelt vanwege haar 5-jarig bestaan aan iedereen die zich ingeschreven heeft, een aardigheidje uit. Kom gezellig langs op de feestelijke inloopuren op:
-maandag 25 oktober 2021 van 15.00 tot 17.00 uur in De Bibliotheek Aanzet
-donderdag 28 oktober 2021 van 10.00 tot 12.00 uur in het werkcafé van de gemeente (gemeentehuis, 1e etage).