Ruime nederlaag Papendrecht

0
436

RIDDERKERK – De v.v. Papendrecht heeft tegen RVVH met ruime cijfers verloren. In een wedstrijd waarin de Papendrechters al na enkele minuten op een 0-1 voorsprong kwamen, moest het de Ridderkerkse formatie een overwinning toestaan van 6-1.

Papendrecht kreeg met een 6-1 nederlaag een flinke tik om de oren van RVVH. Het begon nog hoopvol op sportpark Ridderkerk. In de derde minuut knalde Jarden van Ek, na een voorzet van Juninho van Ree, met een heerlijk schot de 0-1 binnen. RVVH raakte er niet van onder de indruk en pakte direct de regie. Met vlotte combinaties lieten de gastheren geduldig de bal rondgaan. De eerste 20 minuten kon Papendrecht nog redelijk mee voetballen en de rood-zwarten kregen zelfs nog wat kansjes. De kopbal van Nick Kamerling uit een corner die rakelings over het doel van Kristijan Nikolic ging, was daarbij de beste mogelijkheid.

RVVH creëerde steeds meer kansen en kwam in de 31e minuut op gelijke hoogte. Na een lange aanval belandde een schot uit de tweede lijn op de lat die vervolgens door de attente Gino Stolk werd binnengeschoten. Twee minuten later zette Mohamed Ajarai de 2-1 op het bord. Hij kon ongestoord door het midden opkomen en zijn schuiver in de rechterhoek kon niet gepareerd worden door Papendrecht-doelverdediger Roy Rijntjes. Vlak voor rust viel de 3-1. Sanzio Dieterich omzeilde de buitenspelval en kon alleen richting Roy Rijntjes die hij omspeelde waarna hij de bal in het lege doel schoof.

Na de rust probeerde Papendrecht met twee wissels meer grip op de wedstrijd te krijgen. De ploeg hoopte met hoog druk zetten RVVH uit het ritme te krijgen. De gastheren bleven rustig en bleven het betere van het spel houden. Invaller George Tomas de Brito was nog dicht bij de aansluitingstreffer maar zijn schot verdween in het zijnet. Na ruim een uur scoorde RVVH opnieuw maar gelukkig voor Papendrecht werd de goal afgekeurd voor buitenspel. Niet veel later lag de 4-1 alsnog in het Papendrechtse doel. Een prachtige aanval van RVVH werd door Sanzio Dieterich binnengetikt. De martelgang van Papendrecht ging verder toen Michael van Rooijen een overtreding in de zestien maakte op Brandon Könemann die vervolgens de strafschop zelf feilloos binnenschoot. Brandon Könnemann was ook de maker van de laatste treffer van de middag. Geheel vrijstaand kopte hij de 6-1 eindstand op het bord. Door dit resultaat staat Papendrecht opnieuw voorlaatste.

Opstelling Papendrecht: Rijntjes, Kamerling, Resoort (Keuter), Van der Werff, Van Rooijen, Leenheer (Wesley Tilroe), Bravenboer (Tomas de Brito), Saffignani (Ruiz), Van Ek, Drenthe, Van Ree (Van Wijk).

Vrouwen 1 van Papendrecht bekert verder na een 7-0 overwinning op ASH VR1.