Gemeente scheldt restant schuld RTVP kwijt

0
787

PAPENDRECHT – Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten het restant van de schuld die RTV Papendrecht nog had bij de gemeente kwijt te schelden. Dit schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad.

De schuld was een overblijfsel van de huurachterstand die het vorige bestuur had laten oplopen in een conflict met de gemeente. Het huidige bestuur heeft sindsdien hard gewerkt om de schuld af te lossen en dat is grotendeels gelukt. Toen echter de gemeente vorig jaar aankondigde een bedrag van 5000 euro te korten op de subsidie, kwam het voortbestaan van de omroep in gevaar.

Vasthouden aan aflossing van het gehele bedrag zou ‘de toekomst van de lokale omroep continu bedreigen. Om te voldoen aan onze wettelijke verplichting en de onzekerheid over het voortbestaan weg te nemen en aangezien al een ruim deel van de oorspronkelijke lening is afgerond, hebben wij besloten om het restant bedrag kwijt te schelden,’ zo schrijft het college.

Na een aantal gesprekken tussen het college en het bestuur van de omroep kwam de huidige oplossing in zicht. Het voortbestaan van RTV Papendrecht is daarmee verzekerd.