Papendrecht feliciteert wethouder Pieter Paans

0
664
Pieter Paans, Gemeente Papendrecht
Pieter Paans, Gemeente Papendrecht

PAPENDRECHT – Wethouder Financiën, Economie, Sport, Jeugd en Drechtsteden, Pieter Paans, is gisteravond in de gemeente Krimpenerwaard voorgedragen als nieuwe burgemeester. Het college van Papendrecht feliciteert hem van harte met deze mooie uitdaging, waarmee hij begin volgend jaar start.

Burgemeester Annemiek Jetten ‘We gaan zijn inzet, kennis, gedrevenheid en enthousiasme missen, maar zo’n kans als deze gun ik hem van harte. Voor Papendrecht is het erg jammer, maar gelukkig is Pieter er nog een aantal maanden. Zo kan hij een aantal lopende dossiers netjes achterlaten voor een volgend college.’ De burgemeester geeft aan dat nog wordt gekeken hoe de portefeuilleverdeling eruit komt te zien na het vertrek van wethouder Pieter Paans.

Zelf geeft Paans aan dat hij enorm trots is dat hij door de raad van Krimpenerwaard is voorgedragen. De structuur van Krimpenerwaard komt overeen met de Hoeksche Waard waar Pieter woont en ook wethouder is geweest. De combinatie van de landelijke inrichting, de meerdere kernen en hun inwoners spreken hem enorm aan. De affiniteit met het midden kleinbedrijf , de agrarische sector en de binnenvaart waren een extra reden om te reageren op deze vacature. Het is een mooie stap in zijn carrière. Een kans die hij met beide handen aangrijpt.

Krimpenerwaard is sinds 1 januari 2015 een gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het is een samenvoeging van de gemeenten Nederlek, Ouderkerk, Vlist, Bergambacht en Schoonhoven. Paans volgt burgemeester Roel Cazemier op die eerder dit jaar aankondigde zijn functie neer te gaan leggen. Paans zou in de raadsvergadering van 20 januari als burgemeester van Krimpenerwaard geïnstalleerd moeten worden.

Pieter Paans: ‘Ik ga Papendrecht missen. Ik heb hier de afgelopen 3,5 jaar veel mensen leren kennen en mooie dossiers onder mijn hoede gehad. Ik ben trots op Papendrecht en ben van Papendrecht gaan houden. De ondernemers, sportverenigingen, scholen, maatschappelijke verenigingen werken hier echt met elkaar samen. Je voelt de verbinding. De band met Papendrecht zal zeker blijven bestaan. Hier zijn dierbare vriendschappen ontstaan.’

Paans is ook trots op het proces rondom de ombuigingen en de samenwerking binnen de regio Drechtsteden. En op de totstandkoming van het vitaliteitsakkoord, de veranderopgave inburgering, verordening jeugd, de contacten met de ondernemers en sportverenigingen en de geweldige sportprestaties die hij soms zelfs van dichtbij heeft mogen bijwonen. Als verbinder heeft hij de samenwerking met veel verschillende partijen tot stand weten te brengen binnen Papendrecht en binnen de Drechtsteden.