Albert Schweitzer Ziekenhuis stelt operaties uit

0
471

DORDRECHT – Het Albert Schweitzer Ziekenhuis heeft besloten alle niet-spoedeisende operaties uit te stellen. Dit gebeurt gedurende twee weken vanaf maandag 1 november. De betrokken patiënten krijgen hierover bericht. Het gaat om circa tien operaties per doordeweekse dag die niet doorgaan, dus zo’n honderd in totaal voor twee weken. Alle spoedeisende zorg gaat door, evenals alle poliklinische zorg en onderzoeken en ook alle geplande operaties op de locatie Zwijndrecht.

Mondkapje
Vanaf maandag 1 november krijgen alle bezoekers ook weer het dringende verzoek om een mondkapje te dragen. Deze worden bij de entrees uitgedeeld voor wie er geen heeft. Opgenomen patiënten mogen vanaf diezelfde dag nog maar één bezoeker per dag ontvangen, tussentijds wisselen is niet toegestaan. Zo wil het ziekenhuis de verspreiding van het virus actief tegengaan.

Teruggeworpen
In een week tijd is het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis vervijfvoudigd. De leiding van het ziekenhuis heeft het gevoel in de tijd te zijn ’teruggeworpen’. De verwachting is dat de huidige coronapiek zeker drie weken gaat duren.

Bron: Dordt Centraal