Weer verlies voor Drechtstreek

0
980

KINDERDIJK – Ook in de uitwedstrijd tegen De Zwerver wist Drechtstreek geen punten te behalen. De ploeg van coach Paul Koster ging prima van start. Er werd flink druk gezet op de tegenstander die in eerste instantie behoorlijk werd teruggedrongen. Er ontstond zelfs een zeer kansrijke situatie waar scheidsrechter Ben van Belzen helaas voor Drechtstreek De Zwerver grensrechter Stephan van Herk volgde toen die aangaf aan gaf dat hij buitenspel constateerde.

Halverwege de eerste helft maakt Glenn Weijts handig gebruik van het (te) snelle uitkomen van Drechtstreek doelman Marvin Straver. Weijts passeerde de doelman in de korte hoek en kon de 1-0 aantekenen. Nauwelijks drie minuten later schoot Koen Lighaam direct de gelijkmaker achter doelman Bas Bijkerk. Lang leek het erop dat die 1-1- stand de ruststand zou worden maar Glenn Weijts scoorde kort twee minuten voor rust de 2-1.

In de tweede helft maakte Jorn van Drimmelen zijn rentree na een blessure periode en dat veroorzaakt wat meer druk naar voren. Drechtstreek ging duidelijk op jacht naar de gelijkmaker en die was ook heel dicht maar een hard schot van de mee naar voren gekomen Patrick Kunst eindigde op de paal. Al in de 51ste minuut kopte Mathijs Vermaat na een corner de 3-1 binnen en daarna leek Drechtstreek de moed op te geven. Niets leek meer te lukken en de ene foutieve pass volgde op de andere. Toen Glenn Weijts daarna ook nog de 4-1 op het bord bracht was Drechtreek helemaal verslagen.

Komende dinsdagavond om 20.00 uur speelt Drechtstreek op eigen veld de inhaalwedstrijd van vorige week tegen Sleeuwijk. Zaterdag 6 november ontvangt het thuis Wilhelmina’26. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.