Papendrecht Vrouwen 1 wint opnieuw

0
949


Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Op de laatste zaterdag van oktober trad Papendrecht Vrouwen 1 op het kunstgrasveld van sportpark De Kwarrehoek in Lage Zwaluwe aan tegen Zwaluwe VR1. In de regen en met een pittige wind floot de scheidsrechter rond het middaguur voor de aftrap.

De eerste 15 minuten bleef het aftasten. Het spel van de Papendrechtse vrouwen was prima maar mede door de wind kwamen passes nogal eens niet aan met het nodige balverlies tot gevolg. Beide elftallen hadden wat kansjes, maar gescoord werd er niet. Met een 0-0 stand gingen de dames aan de thee.

Papendrecht had na de rust de wind in de rug, speelde feller en ging meer voor de bal dan voor rust. Hierdoor kreeg de ploeg steeds meer grip op het middenveld. In de 55e minuut verliet rechterspits Ilse S. het veld. Marleen kwam in haar plaats. In de 68e minuut viel een lange bal over de verdediging van de Zwaluwe in de voeten van Petra die de 0-1 op het scorebord kon zetten.

Zwaluwe ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. De Papendrechtse verdediging was solide en kon elke aanval afslaan, inclusief de gevaarlijke cornerballen, al diende sluitpost Ilse W. enkele keren handelend op te treden. Twee minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist. Noor gooide in op Petra. Zij werkte zich door de verdediging van de gasten en schoot uit een schijnbaar onmogelijke positie, praktisch vanaf de achterlijn, op doel. Bij de tweede paal viel de bal binnen: 0-2. Een knappe zege die door bikkelen en knokken tot stand gekomen was.