RIVM: 658 nieuwe besmettingen

0
544

REGIO – Op zaterdag 30 oktober zijn er 658 nieuwe besmettingen geregistreerd in de regio Rijnmond. Er zijn 6 regiogenoten opgenomen in het ziekenhuis, een Rotterdammer en een Krimpenaar zijn overleden aan het coronavirus.

In lijn met de landelijk stijgende cijfers, blijven ook in de regio Rijnmond de cijfers hoog. Vrijdag werden er nog 862 nieuwe besmettingen gemeld, donderdag waren dat er 973.

Landelijke cijfers
Bij het RIVM zijn tot 10:00 uur op zaterdag 7999 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 583 meer dan gisteren. Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests ook nog steeds: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 6821 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 48 procent meer dan de zeven dagen daarvoor.

In de ziekenhuizen nam de bezetting opnieuw toe. Er liggen nu 1042 mensen met corona in het ziekenhuis. Gisteren waren dat er 1021. Het aantal ziekenhuispatiënten op de intensive care steeg bleef nagenoeg gelijk: 217.

Bij het RIVM werden 13 overleden coronapatiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 12 doden per dag, tegen 10 doden per dag een week eerder.

Regionale cijfers
In Papendrecht zijn er 10 nieuwe besmettingen bijgekomen en dit komt op een totaal van 4257 besmettingen sinds het begin van de coronacrisis. Voor het aantal nieuwe besmettingen per gemeente, gevolgd door het totaal aantal besmettingen sinds het begin van de coronacrisis, kan men hier kijken.

Bron: mediapartner Rijnmond