Blijk van waardering voor mantelzorgers

0
439

PAPENDRECHT – Meer dan 5 miljoen Nederlanders staan als mantelzorger naasten bij met uiteenlopende vormen van hulp en ondersteuning. Ook veel Papendrechters zetten zich in als mantelzorger. Om hen een blijk van waardering te geven, te bedanken en te helpen nodigen de gemeente en Sterk Papendrecht mantelzorgers uit om op zaterdag 6 november 2021 deel te nemen aan een lunch in het Leonardo Hotel. Met deze activiteit wordt de Verwenweek voor Mantelzorgers officieel afgetrapt.

Verwenweek en waardering
In Papendrecht zorgen talloze mantelzorgers op de achtergrond met zorg, aandacht, een luisterend oor, vertrouwen en liefde voor een mooier leven van hun naasten. De gemeente Papendrecht wil hen tijdens de Verwenweek voor mantelzorgers verwennen met de aandacht en blijk van waardering die zij verdienen. In die week, die van 6 tot 13 november plaatsvindt, is dan ook van alles te beleven. Van een avondje uit in het theater tot aan een workshop en filmmiddag. Op sterkpapendrecht.nl/mantelzorgwaardering-2021 zijn alle activiteiten te vinden. Alle ingeschreven mantelzorgers bij Sterk Papendrecht ontvangen ook een blijk van waardering in de vorm van een VVV-bon.

Jij zorgt, wij helpen je!
Ondanks dat er zoveel mantelzorgers actief zijn in onze samenleving, is het moeilijk om hen in beeld te krijgen. Mantelzorgers zien zichzelf namelijk vaak niet als zodanig en vinden het zorgen voor een naaste heel gewoon. Met de campagne ‘Jij zorgt, wij helpen je!’ richt Sterk Papendrecht zich op de omgeving van de mantelzorger, want van bekenden nemen zij nou eenmaal meer aan dan van een vreemde of organisatie. Dus zorgt uw familielid, vriend, leerling, sport-, kaartmaatje of andere bekende voor een ander die het moeilijk heeft? Breng hen dan in contact met Sterk Papendrecht. Daar kunnen ze terecht voor informatie, advies, ondersteuning en natuurlijk de Blijk van Waardering! Meer informatie over de campagne vindt u op jijzorgtwijhelpenje.nl.