CRP organiseert 16e Groot Papendrechts Dictee

0
530


PAPENDRECHT – Op donderdag 25 november vindt het jaarlijkse Groot Papendrechts Dictee plaats in zalencentrum De Palm aan de Van der Palmstraat 3. Het begint om 20.00 uur en de inloop is vanaf 19.30 uur.

Al sinds 2005 organiseert de sectie Letteren van de Culturele Raad Papendrecht elk jaar het Groot Papendrechts Dictee, inmiddels voor de 16e keer. Anders dan soms gedacht, gaat het hierbij niet om de beheersing van het Papendrechts dialect, maar om de juiste toepassing van de spellingsregels van onze Nederlandse taal.

Het belooft opnieuw een ouderwets gezellige en leerzame avond te worden. Gezellig, omdat je je samen met anderen buigt over onze mooie en soms ingewikkelde taal. En leerzaam, omdat je na afloop uitleg krijgt over het waarom van de schrijfwijze en de betekenis van woorden.

RTV Papendrecht maakt opnamen van het Dictee, die later zullen worden uitgezonden en ook dan op YouTube te volgen zijn. Het Dictee is gemaakt door Randy van Halen en zal worden voorgelezen door (oud-)meester Bert Lock.

Deelname is gratis en staat open voor bewoners van Papendrecht en de overige Drechtsteden. Voor iedere deelnemer is er een kleine attentie. Daarnaast zijn prijzen te winnen voor degenen die de minste fouten hebben gemaakt.

Aanmelden kan tot uiterlijk dinsdag 23 november bij het secretariaat van de Culturele Raad Papendrecht, w.vdhoeven@papendrecht.nl. De CRP zal zich houden aan de dan geldende coronamaatregelen.