Raad stemt voor nieuwe Fokkerdeal

0
753
Foto: Hans Hulswit


Foto: Hans Hulswit

PAPENDRECHT – Het college van B&W is van plan om zijn al bestaande samenwerking met GKN Aerospace/Fokker uit te breiden en wil hiervoor een lening van maximaal 16 miljoen euro verstrekken. Op donderdag 4 november werd dit voorstel in de gemeenteraadsvergadering besproken. De raad is in meerderheid akkoord met de samenwerking en de financiële consequenties.

Bijna alle partijen waren positief over dit voorstel. Men ziet dit als een economische impuls voor Papendrecht en omgeving met veel extra banen, vooral voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Ook denken de partijen dat de samenwerking geld zal opleveren voor Papendrecht. ChristenUnie, VVD, OP, CDA, SGP, D66, PAB en de PvdA stemden om deze reden in met het voorstel.

GroenLinks was bij monde van Bert Grimmius niet overtuigd. Het hoofdbezwaar is dat de gemeente optreedt als bankier. Dat vond de partij al in 2013, en dat vindt men nog steeds. Ook vroeg Grimmius zich af of kleinere Papendrechtse bedrijven ook in aanmerking zouden komen voor een dergelijke regeling.

Binnen de fractie van het PAB was ook een tegenstemmer: Peter Stremler. Hij zei tegen staatssteun te zijn en ook vond hij dat de luchtvaart onderdeel vormt van de klimaatcrisis. tot slot redeneerde hij dat deze sector, die naar zijn zeggen de maatschappij niet verder helpt, geschoold personeel ‘wegkaapt’ bij andere bedrijven.

Het voorstel werd aangenomen met 19 tegen 2 stemmen.

Bron: Papendrecht.net