Raad stemt in met bezuinigingspakket

0
971
Gemeente Papendrecht, Duo raadsleden
Gemeente Papendrecht, Trijntje van Es

PAPENDRECHT – De gemeenteraad heeft ingestemd met de begroting van 2022. Na een intensief proces is er ingestemd met een pakket aan bezuinigingen. Deze zijn volgens de raad en het college nodig om op termijn het huishoudboekje op orde te houden. Voor 2022 is een overschot begroot.

Een amendement van PAB, PvdA en GroenLinks om niet te bezuinigen op de kwaliteit van het groenonderhoud haalde een meerderheid.

Amendementen van OP en D66 om de bezuinigingen op de bibliotheek, cultuur en het jongerenwerk een jaar op te schorten, gezien het overschot in 2022, kon alleen rekenen op de steun van PvdA en GroenLinks en haalden het dus niet.

Gemeente Papendrecht, Ruud Lammers

Het programma Praatpaal op Papendrecht FM kijkt dinsdagavond 9 november om 20:00 uur terug naar de raadsvergadering van 4 november. Te horen zijn onder andere Trijntje van Es van D66 en Ruud Lammers van Onafhankelijk Papendrecht.