Weer net niet voor Drechtstreek 1

0
755

PAPENDRECHT – Opnieuw is Drechtstreek er niet in geslaagd om punten te behalen. Het verloor met 0-1 van Wilhelmina’26 uit Wijk en Aalburg. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel al in de vierde minuut toen Dilan van Son met een hard en geplaatst schot doelman Marvin Straver passeerde. Drechtstreek werkte keihard maar kon desondanks niet tot scoren komen. Het was er wel dichtbij maar twee doelpunten werden afgekeurd wegens buitenspel.

De ploegen deden eigenlijk de hele wedstrijd nauwelijks voor elkaar onder. Beide keepers hadden een drukke middag en het spel ging in rap tempo heen en weer. Drechtstreek doelman Straver verrichtte een reeks heel goede reddingen en dat gaf de nodige rust achterin. De achterste linie van Drechtstreek waarin Jorn van Drimmelen en Justin Blaauw weer van de partij waren en waar ook Dion Warner na een schorsing weer mee deed, wist de vele aanvallen van de geel-zwarten van Wilhelmina’26 te keren.

Voorin lieten op links Koen Lighaam en onder-19 speler Jop Bikker (17) zien dat ze over veel snelheid en stootkracht beschikten. Moest Koen Lighaam afgelopen dinsdag in de inhaalwestrijd tegen Sleeuwijk twintig minuten voor het eind het veld verlaten nadat hij keihard geraakt was door een tegenstander, nu was het Jop Bikker die met een fikse blessure moest afhaken.

Tot aan het einde van de wedstrijd bleef Drechtstreek jagen op minimaal een gelijkspel maar het mocht niet baten. Gezien het verloop van de wedstrijd had de ploeg van Paul Koster zeker minimaal een punt verdiend maar opnieuw lukte dat niet. De stand bleef 0-1.

Wat wel goed nieuws was, dat was de terugkeer van Mark Kunst die wekenlang was uitgeschakeld door een blessure. Hij speelde ongeveer twintig minuten maar kon ook het verschil niet maken. Door alle blessures speelde behalve Jop Bikker ook de 17-jarige Nigel de Deugd een prima wedstrijd.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek opnieuw thuis, nu tegen EBOH. Aanvang van die verplaatste wedstrijd is 14.00 uur.