Open brief burgemeester Jetten

0
923

PAPENDRECHT – Waarnemend burgemeester Annemiek Jetten heeft een open brief geschreven aan alle Papendrechters, waarin ze zich bezorgd toont over het toenemend aantal coronabesmettingen en de gevolgen die dat heeft voor onder meer de gezondheidszorg.

“Ik heb de afgelopen maanden gemerkt en gezien dat in Papendrecht veel voor elkaar gedaan wordt in deze Corona-tijd. Ik ben daar erg blij mee en ook trots op. Want juist in deze tijd hebben we elkaar zo hard nodig.” stelt burgemeester Jetten in de opening van haar brief.

“Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft al aangekondigd bepaalde reguliere zorg uit te stellen. Een groot aantal geplande operaties wordt verzet. Dit baart mij ernstige zorgen”, vervolgt zij.

Ze ondersteunt het kabinetsbeleid. “Alleen door samen te werken en ons aan al deze maatregelen te houden, kunnen we het aantal besmettingen terugdringen. Ik doe een dringende oproep om de maatregelen van de Rijksoverheid te volgen. Blijf thuis als u klachten heeft, was regelmatig uw handen, ventileer goed en geef elkaar de ruimte. Draag daar waar het gevraagd wordt een mondkapje, laat u testen indien nodig en laat uw QR-code zien waar vereist. Alleen zo kunnen we elkaar blijven ontmoeten, op school, bij de sportvereniging, in de kerk en in de horeca.”

Ze vervolgt: “Samen kunnen we ons weren tegen al deze risico’s. Het beste wapen tegen het coronavirus is vaccineren. Volledige vaccinatie zorgt er niet alleen voor dat u zelf niet ernstig ziek kan worden. Volledige vaccinatie zorgt er ook voor dat u anderen niet zo snel besmet. Daarom doe ik een dringend beroep op u. Bent u nog niet gevaccineerd? Overweeg dan nogmaals om dat te doen. Laat u daarbij ook goed informeren. Ga ook met elkaar het gesprek aan over vaccineren. Respect voor elkaars mening en keuze in dit gevoelige onderwerp is heel belangrijk.”