Rondleiding in gebarentaal door Cuyp-tentoonstelling

0
685

Foto: aangeleverd

DORDRECHT – Zaterdag 27 november kan je in het Dordrechts Museum een rondleiding in Nederlandse Gebarentaal volgen voor de tentoonstelling ‘In het licht van Cuyp’.

Je bekijkt de hoogtepunten uit de tentoonstelling en komt alles te weten over de impact van Cuyp op de Engelse kunstmarkt en de Engelse landschapschilders. Deze rondleiding voor doven en slechthorenden wordt gegeven door een rondleider die zelf doof is. Zo kunnen doven zonder tussenkomst van een tolk in hun eigen taal de tentoonstelling ontdekken.

Het Dordrechts Museum vindt het belangrijk om toegankelijk te zijn voor iedere bezoeker. Het ontwikkelen van programma’s en activiteiten voor bezoekers met specifieke behoeften is daarbij essentieel.
De rondleiding in Nederlandse Gebarentaal wordt aangeboden in samenwerking met stichting IN Gebaren. Eén van de projecten van de stichting is Musea in Gebaren, een initiatief dat kunst en cultuur toegankelijk maakt voor doven en slechthorenden. Sinds 2016 zijn er 22 dove deelnemers opgeleid tot museumgids en zijn er inmiddels 18 musea die structureel programma’s aanbieden in Nederlandse Gebarentaal (NGT).

De rondleiding in gebarentaal door de tentoonstelling ‘In het licht van Cuyp’ is zaterdag 27 november van 15:00-16:00 uur. Tickets zijn € 10 per persoon, incl. entree. Eventuele begeleiders hebben ook een kaartje nodig. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Reserveren kan via www.dordrechtsmuseum.nl/gebarentaal.