Excelsior presenteert ‘A Magical Christmas’

0
702

PAPENDRECHT – Op 18 december presenteert Het Groot Orkest van Excelsior ‘A Magical Christmas’. Dit gebeurt in Theater De Willem.

Het laatste concert van Het Groot Orkest van Excelsior dateert alweer van 20 juli 2020. Zelfs het nieuwjaarsconcert, een vaste traditie voor veel theaterbezoekers en het orkest, kon dat jaar niet doorgaan. Maar na lange afwezigheid als gevolg van corona zijn ze dan eindelijk terug in het theater.

Het wordt geen standaard kerstconcert, maar een ware theateravond, waarin het orkest onder leiding van maestro Ruud Welle het publiek onderdompelt in een heerlijk kerstgevoel. “Het is sinds lange tijd dat we weer echt een concert kunnen geven en we willen daarom iets bijzonders doen”, vertelt Alex Romijn, concertmeester van het orkest. “Hoewel een kerk een logische plek is voor een kerstconcert hebben we er deze keer voor gekozen om deze show in het theater te programmeren. We hebben dan veel meer mogelijkheden met licht, geluid en andere techniek om echt goed uit te pakken”, vervolgt Romijn.

Het orkest staat erom bekend dat het met een keur van artiesten optreedt en daar is dit concert geen uitzondering op. Zanger Roman van der Werff (bekend van o.a. ‘Op Zoek Naar Zorro’ en de musical ‘The Sound Of Music’) en het koor Anthem, beide geen onbekenden van het orkest, maken hun opwachting op deze avond.

Daarnaast zal ook zangeres Tessa Bons te zien en te horen zijn. Romijn vertelt hierover; “alleen nummers met het orkest spelen op zo’n avond vinden we niet voldoende. We willen theater maken. Het mag nooit saai worden of langdradig aanvoelen. Dan doen we door uit te pakken met licht, geluid, video maar ook door steeds samenwerkingen met andere artiesten aan te gaan. En ervaren we een click, zoals bij Roman en Anthem, dan nodigen we zo’n artiest vaker uit. Maar we willen ook altijd weer iets nieuws toevoegen. Dan is dan ook de reden dat we ook Tessa Bons hebben gevraagd. Bijkomend voordeel is dat je automatisch veel muzikale afwisseling hebt in het programma”.

‘A Magical Christmas’ vindt plaats op 18 december om 20:15 uur in Theater de Willem. Kaarten kosten € 17,50 per stuk en zijn te koop via www.theaterdewillem.nl of aan de kassa van Theater De Willem.