Aantal Coronaritten ambulance sterk toegenomen

0
691

REGIO – De Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid vraagt iedereen om ‘zich te houden aan de overbekende voorzorgsmaatregelen, zodat deze golf hopelijk snel afvlakt’. Dit meldt de Ambulancedienst op haar Facebookpagina.

Drie weken geleden bedroeg het aantal ritten met een verdachte of bewezen COVID-patiënt nog 48. De week daarop piekte het naar 88. Vorige week waren het er 91, van de 699 ritten in die week. Het betreft zowel het ophalen als overplaatsen van patiënten. Om de drukte te kunnen bolwerken, heeft de Ambulancedienst de capaciteit uitgebreid met extra diensten.

Coronaritten kosten veel meer tijd. Medewerkers moeten zich eerst in beschermende kleding hullen, zijn vaak langer onderweg doordat ziekenhuizen af en toe hun deur sluiten en na elke rit reinigt men de ambulance grondig. Het kan ertoe leiden dat de ambulance soms minder snel ter plaatse is. In levensbedreigende noodsituaties doen iedereen vanzelfsprekend zijn uiterste best om met maximale spoed bij de patiënt te zijn.

De hulpverleners dragen weer continu mondkapjes. Men neemt tijdelijk geen familieleden mee in de ambulance, behalve in uitzonderlijke situaties.