Boskalis: druk tweede kwartaal

0
329

PAPENDRECHT – Boskalis heeft een druk derde kwartaal achter de rug. De omzet steeg en ook de bezetting van de vloot verbeterde. Bij de afdeling ‘bergingswerkzaamheden’ was het bijzonder rustig.

Coronamaatregelen blijven wereldwijd voor problemen zorgen. Dit geldt vooral voor de reis- en verblijfsrestricties. Boskalis noemt het ‘onverminderd uitdagend’ om projecten en schepen operationeel te houden, zeker in het Verre Oosten, waar de extra kosten door coronamaatregelen “zwaar drukken” op de marges van enkele projecten.

Boskalis werkt onder andere aan projecten in de Filipijnen en Singapore, maar ook in Nederland en Denemarken. Ook werkt Boskalis aan windprojecten in Taiwan en Europa. Het bedrijf houdt vast aan zijn eerder uitgesproken verwachtingen. Het operationele resultaat zal daarbij in de tweede helft van het jaar gelijk zijn aan de 226 miljoen euro uit de eerste helft.

Boskalis heeft nog voor 5,1 miljard euro aan opdrachten in portefeuille. Dat is iets minder dan het recordniveau van 5,5 miljard euro in het tweede kwartaal.