Peter de Liefde: Complot

0
528
Foto: RTV Papendrecht

Afgelopen zaterdag bent u waarschijnlijk, net als ik, getuige geweest van het teleurstellende 2-2 gelijkspel van het Nederlands Elftal tegen de ploeg van Montenegro. Zeer teleurstellend, omdat in de laatste tien minuten een voorsprong van 2-0, die genoeg was voor rechtstreekse kwalificatie voor het WK in Qatar, eind volgend jaar, op een onwaarschijnlijk schlemielige manier werd weggegeven. Zo onwaarschijnlijk dat er natuurlijk een complot achter zit.

Ik zal u vertellen hoe de vork in de steel zit. Sinds gisteren weet ik het zeker. Het is allemaal de schuld van Sylvana Simons. Die wil natuurlijk niet dat Oranje naar Qatar gaat in verband met de schendingen van mensenrechten en zo. Zo is zij gewoon.

Ik zal u uitleggen hoe ik daarachter gekomen ben. Dat het Sylvana is, dus. Kijk, er was dus geen vuiltje aan de lucht met die 2-0 voorsprong en plotseling gaat er van alles fout. Wijnaldum (die zit zeker in het complot, straks wordt duidelijk waarom) wordt gewisseld voor Koopmeiners. Die raakt vervolgens geen pepernoot, wat heel raar is want die speelt de laatste tijd in Italië de sterren van de hemel. Bij het tweede tegendoelpunt laat ie zijn man lopen. Die geeft een hoge voorzet waarbij Daley Blind niet ziet dat er een tegenstander in zijn rug zit. Nou is dat geen verrassing met zo’n achternaam, maar het is toch gek. Vervolgens glijdt Justin Bijlow uit bij de kopbal waardoor Montenegro op gelijke hoogte komt. Ook weer raar, want Bijlow (ondanks het feit dat zijn achternaam suggereert dat ie net zo blind is als Vincent Bijlo) werd beschouwd als de beste keeper voor Oranje sinds jaren.

Dit is dus allemaal behoorlijk verdacht. Maar het wordt erger. Nadat de ploeg zich mentaal lijkt te herpakken op zondag, komt op maandag het nieuws dat Louis van Gaal is gevallen bij het wegzetten van zijn fiets. Bij het wegzetten! En daar heeft ie iets bij gebroken. Hoe kan dat? Het antwoord kwam ’s avonds in de TV beelden. Van Gaal werd in een golfkarretje met oplegger naar het trainingsveld gereden. En wie zat er achter het stuur? Dus letterlijk aan het roer! Henk Fräser! De zwarte tweede assistent-trainer van wie iedereen weet dat ie is aangesteld om zijn huidskleur, omdat ie beter zou kunnen praten met de gekleurde spelers. Spelers? Ja, me hoela, omdat ie beter kan praten met Sylvana.

U mag van mij vanavond best kijken naar de wedstrijd tegen Noorwegen maar ik weet de uitkomst al. Bedankt Sylvana!