’t Kofschip start met The Daily Mile

0
586

PAPENDRECHT – Op donderdag 18 november heeft wethouder Pieter Paans op Basisschool ’t Kofschip een nieuwe beweegactiviteit gestart voor de schooljeugd. Het gaat hierbij om The Daily Mile. Dat is een hardloopconcept met de bedoeling om vooral de jeugd meer te laten bewegen.

Onder leiding van sportfysiotherapeut Aalbert Mintjes werden bij de start van het project enkele rondjes rond de school gerend en werden er een aantal hardloopoefeningen gedaan. De sportfysiotherapeut ziet het als zijn taak om scholen en kinderopvangcentra enthousiast te maken en de opstart van The Daily Mile te faciliteren. Hij wil daarbij de leerkrachten aan de hand meenemen. Het streven is om de deelnemers eerst te laten wennen aan het drie keer of vaker per week te laten hardlopen. Zo’n vijftien minuten onder leiding van de betrokken leerkrachten. Vervolgens worden ideeën voor afwisseling in het hardlopen aangeleverd om de leerkrachten te helpen om The Daily Mile spannend en uitdagend te houden.

Op ’t Kofschip zijn ze na één keer al enthousiast over het nieuwe initiatief. Met The Daily Mile worden de kinderen even uit het klaslokaal gehaald om te bewegen en een frisse neus te halen. Daarna kunnen ze weer fris aan het werk.

’t Kofschip is de eerste school in Papendrecht die aan de activiteit meedoet. Aalbert MIntjes hoopt dat nog meer scholen mee gaan doen.

Bron: Het Kontakt