The Mousetrap in De Willem

0
794

PAPENDRECHT – Na 20 jaar is Agatha Christie’s legendarische moordmysterie terug in Nederland. En nu te zien in theater De Willem.

In het oude pension Monkswell Manor zit een aantal gasten opgesloten door de aanhoudende sneeuwval. Dan meldt zich een brigadier van de politie in verband met een moord die eerder die dag in de omgeving is gepleegd. Hij vermoedt dat de dader zich in het pension schuilhoudt. Alle gasten lijken een motief te hebben en de spanning loopt verder op wanneer er plotseling een tweede slachtoffer valt. Door de sneeuwstorm kan niemand het pension verlaten, maar ook de moordenaar niet.

Een meesterlijk moordmysterie waarbij het publiek bedrogen en geplaagd wordt door een plot met meer wendingen dan een draaitol. The Mousetrap ging op 25 november 1952 in Londen in première en is de langstlopende toneelvoorstelling ter wereld. Het verhaal is nooit verfilmd, want de waarheid over wie de werkelijke moordenaar is, is het best bewaarde geheim in de toneelwereld. Er is maar één manier om erachter te komen… in het theater!

Met: Willeke van Ammelrooy, Wilbert Gieske, Roos van Erkel, Frederik Brom, Xander van Vledder en Danny Westerweel.

Zaterdag 20 november – aanvang 20.15 uur.