Gelijkspel voor Drechtstreek (1-1)

0
584

HEUKELUM – Na de mooie overwinning van een week eerder ging Drechtstreek in de uitwedstrijd tegen Heukelum met goede moed van start. Toch wist het niet te overtuigen. Na een 0-0 ruststand kwam Heukelum na een minuut of tien in de tweede helft op een 1-0 voorsprong te staan. Lang leek het erop dat dit ook de eindstand zou worden, maar gelukkig voor Drechtstreek kon Bastian van Beest zo’n tien minuten voor het einde van de wedstrijd toch nog de gelijkmaker scoren.

Na een kwartier waarin beide ploegen zeer behoudend probeerden af te tasten waar de kansen lagen ontstonden er enkele kleine kansen. Zo had de invaldoelman Ron de Nijs van Heukelum geluk dat hij een bal nog net over zijn doel kon tikken en kon Marvin Straver een bal op de achterlijn van Benjamin Meijdam goed onder controle krijgen. Het beeld van de wedstrijd bleef echter rommelig met veel balverlies voor beide ploegen. Toen kort voor rust een schot van Job van Vliet net voorlangs het doel van Heukelum ging was Drechtstreek pas echt dicht bij een doelpunt. De ruststand bleef echter op 0-0 staan.

In de tweede helft zette Heukelum wat meer druk op zijn tegenstander en dat leidde tot een aantal serieuze pogingen die echter onschadelijk konden worden gemaakt door o.a. Damien Vereecken die een paar keer goed in wist te grijpen. Heukelum bleef aandringen en zag Jeffrey van der Heiden in het zijnet schieten en Benjamin Meijdam op de paal. Na de flinke druk op de Drechtstreek defensie kon een doelpunt haast niet uitblijven en in de 53ste minuut schoot Sil van Putten de 1-0 binnen.

Met de voor Joey d’Haan ingevallen Bastian van Beest kwam er rond de 60ste minuut wat meer venijn in de Papendrechters ploeg. Nog geen minuut later was Mark Kunst dicht bij de gelijkmaker maar zijn goede schot ging net naast. Drechtstreek wist in deze fase van de wedstrijd wat meer druk op zijn tegenstander te zetten. Bijna lukte het de mee naar voren gekomen Damien Vereecken om een vrije trap van Job van Vliet binnen te tikken maar dat mislukte net. Bij een scrimmage voor het doel van Heukelum tikte Bastian van Beest eindelijk wel de gelijkmaker binnen: 1-1. Daarna kon Drechtstreek doelman Straver een nieuwe achterstand voorkomen door een harde schuiver van Heukelum te stoppen. De laatste minuten werden nog ongemeen spannend met kansen over en weer maar de 1-1 bleef op het bord staan.

Dankzij enkele Heukelum vrijwilligers was de wedstrijd in Heukelum via Facebook te volgen via een livestream. Hierdoor konden veel fans van beide ploegen de wedstrijd toch goed volgen.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek niet omdat het de wedstrijd tegen EBOH al een week eerder gespeeld heeft. Dit was op verzoek van EBOH dat gehoopt had volgende week hun jubileum te vieren, maar helaas kan dat door de coronamaatregelen toch niet doorgaan.