Fietsersbond wil pontje inzetten bij Merwedebrug

0
787
Foto: Linda Meesters


Foto: Linda Meesters

REGIO – De Fietsersbond Drechtsteden stelt voor een pontje in te zetten als alternatief voor de omleidingsroute die Rijkswaterstaat bedacht heeft tijdens de werkzaamheden aan het fietspad langs de N3 over de Merwedebrug. Daardoor zou het (brom)fietsverkeer geen half uur hoeven om te fietsen. Rijkswaterstaat adviseerde namelijk in eerste instantie een omleidingsroute via Sliedrecht.

De Fietsersbond kondigde in juni zijn zorgen over de werkzaamheden al aan op hun website. “Om kilometers omrijden te voorkomen heeft de Verkeersonderneming in opdracht van Rijkswaterstaat een rapport uitgebracht met mogelijke oplossingen voor het fietsverkeer. Eén daar van zou zijn om het fietspad te verleggen naar een van de autorijstroken.” Maar dat plan is uiteindelijk door de Veiligheidsdienst afgeschoten, geeft William Nederpelt, voorzitter van de Fietsersbond, aan.

De woordvoerder van Rijkswaterstaat zegt in een telefonische reactie na te denken over een alternatief: “Wij ontvingen ook de berichten over de veel te lange reistijd en denken na over de inzet van een pont. Ook zijn we in gesprek met de Waterbus.” Volgens de woordvoerder is er nog tijd om met een ander plan te komen.

Rijkswaterstaat is van mening dat het fietspad echt een opknapbeurt nodig heeft. Eerder konden de werkzaamheden niet worden uitgevoerd. “Tijdens de werkzaamheden aan de N3 was het geen optie om het fietspad aan te pakken, omdat we juist toen het fietsen wilden stimuleren.”

Bron: streekredactie omroepen Drechtsteden