Theatervoorstelling over Aelbert Cuyp en William Turner verlengd

0
423

Foto: Onno Roozen (aangeleverd)

DORDRECHT – De toneelvoorstelling ‘Een ander licht’ over een ontmoeting tussen de schilders Aelbert Cuyp en William Turner is wegens succes verlengd. Theatergroep De Kale zou het stuk aanvankelijk alleen in de maanden oktober en november spelen.

Er is echter zoveel belangstelling dat besloten is om ‘Een ander licht’ook in januari en februari op te voeren. Het stuk is speciaal geschreven in het kader van de tentoonstelling In het licht van Cuyp. Deze expositie is momenteel te zien in het Dordrechts Museum.

De voorstelling gaat over Albert Cuyp (1620-1691) en William Turner (1775-1851) die op miraculeuze wijze in Dordrecht met elkaar in contact komen. Wat begint als een onverwachte ontmoeting tussen twee schilders uit verschillende eeuwen, met alle verwarring die daarbij komt kijken, ontwikkelt zich tot een confrontatie van levensopvattingen en artistieke drijfveren die de twee personages overstijgt.

‘Een ander licht’ wordt in de maanden januari en februari op zaterdag- en zondagmiddag twee keer gespeeld; om 13.30 uur en om 16.00 uur. Reserveren kan alleen online via de website van het Dordrechts Museum: www.dordrechtsmuseum.nl/dekale.

Het stuk is geschreven door Jeremy Baker met Vastert van Aardenne in de rol van Aelbert Cuyp en Stijn Westenend als William Turner. De regie is van Victor van Swaay.