Wouter Kolf: “laat u vaccineren”.

0
1182

REGIO – De Dordtse burgemeester Wouter Kolff roept in een filmpje samen met directeur Peter van der Meer van het Albert Schweitzer Ziekenhuis inwoners van de Drechtsteden op zich te laten vaccineren en zich aan de coronamaatregelen te houden. “We staan aan de vooravond van een zeer ernstige situatie.”

Burgemeester Kolff roept inwoners van de regio op om zich te laten vaccineren voor wie dat nog niet gedaan heeft, een mondkapje te dragen en anderhalve meter afstand te houden. Hij raadt aan bezoek te beperken. In een filmpje dat hij opnam samen met de directeur van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht, Peter van der Meer, schetst hij de toekomst voor inwoners die corona niet serieus nemen en denken dat “het zo’n vaart niet zal lopen”.

Hij wil ze bewust maken van de opdrogende zorgcapaciteit waardoor ambulances niet op tijd bij zieke patiënten kunnen zijn en ziekenhuizen patiënten niet meer kunnen opnemen omdat alle bedden bezet zijn.

Triage
Medewerkers van het Albert Schweitzer Ziekenhuis leggen uit dat er gekozen moet worden als er meer patiënten zorg vragen dan het ziekenhuis kan bieden. Medici die de patiënt zelf niet behandelen, moeten kiezen welke patiënt opgenomen kan worden. Ze leggen uit dat ze dit doen op basis van protocollen. Dit keuzeproces heet triage. De keuze voor wie opgenomen wordt bij gebrek aan capaciteit om alle patiënten te behandelen, kan afhangen van de leeftijd van de patiënt, de overlevingskans van de patiënt en de verwachte tijd dat deze op de IC zal moeten doorbrengen.

Kolff zegt dat hij dit confronterende filmpje niet heeft opgenomen om mensen bang te maken maar omdat hij ze bewust wil maken van de ernst van de huidige situatie in de zorg die door de verspreiding van het coronavirus kan uitmonden in code zwart.

Bron: mediapartner Rijnmond