Dag van de Franse Taal op de Willem

0
475


Foto: winnaars posters met een Frans onderwerp (aangeleverd)

PAPENDRECHT – Op het Willem de Zwijger College werd op dinsdag 16 november de Dag van de Franse taal gevierd. Vorig schooljaar moest dit helaas een jaartje worden overgeslagen, maar nu kon het gelukkig weer.

Leerlingen uit de 3e klassen havo en vwo kregen ’s morgens voorlichting van studenten van de hogeschool TIO. Tijdens die lessen konden de leerlingen zich een beeld vormen van beroepen, waar de Franse taal een rol in kan spelen.

Brugklasleerlingen hebben posters met een Frans onderwerp gemaakt, waarbij de wisselbeker voor het mooiste exemplaar dit jaar gewonnen is door Fleur, Evi, Nikita en Ninthe uit klas 1Q. ’s Middags zorgde ‘Franse’ rapper YannO voor een geslaagd optreden voor de leerlingen uit de bovenbouw.

Zo kwam ‘La Plus Belle Langue’ weer eens op een andere manier onder de aandacht op de Willem.