Gemeente Dordrecht wil veerpont bij Merwedebrug

0
879

DORDRECHT – De gemeente Dordrecht wil dat er snel duidelijkheid komt over het inzetten van een tijdelijke, gratis veerpont tussen Papendrecht en Dordrecht als het fietspad over de Merwedebrug afgesloten is. Rijkswaterstaat is hiermee bezig.

Dagelijks maken zo’n 3.500 fietsers gebruik van deze brug, waaronder veel scholieren en mensen die naar hun werk moeten. De afsluiting levert voor hen veel overlast en vertraging op. De gemeente Dordrecht is blij dat de brug wordt aangepakt, maar wil wel graag dat er een goed en gratis alternatief komt voor deze fietsers.

Rijkwaterstaat voert vanaf januari 2022 groot onderhoud uit aan het fietspad van de Merwedebrug. Hiervoor is het nodig het fietspad van 31 januari tot 30 april helemaal af te sluiten.

Tijdelijk fietspad niet veilig
Rijkswaterstaat heeft ook onderzocht of het mogelijk is om van één autorijstrook op de N3 een tijdelijk fietspad te maken. Helaas kan dit niet op een veilige manier. Ook komen door verwachte filevorming de aanrijtijden van de hulpdiensten in de knel. Dit vindt Dordrecht heel jammer, want voor de fietser zou een tijdelijk fietspad op de rijbaan de beste oplossing zijn geweest. Maar veiligheid is uiteindelijk doorslaggevend.

Waarom onderhoud?
Wie vaker het fietspad gebruikt, weet dat het wegdek in slechte staat is. Er is dringend onderhoud nodig. De houten draagbalken moeten worden vervangen. Ook de stalen oplegpunten hebben onderhoud nodig. Het fietspad krijgt een nieuwe rode asfaltlaag. Het onderhoud aan de brug vindt plaats vanaf het water.